Zemiakový nákyp s listovým špenátom a syrom

Kategória:
Počet porcií:
Ingrediencie
Zemiaky 750 g
Dione Špenát rezaný porcie mrazený 400 g
Eidam 100 g
Stredne veľká cibuľa 1 ks
Maslo 40 g
Vajce 5 ks
Agrimex Cesnak celý mrazený 15 g
Soľ 2 g
Vitana Korenie čierne mleté 2 g
Maslo 10 g
Postup
  1. Do  vriacej osolenej vody dáme variť stredne veľké zemiaky (varný typ A), uvaríme a necháme vychladiť. Potom ich nakrájame na malé kocky.
  2. Medzitým si na masle orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku, po chvíli pridáme pretlačený cesnak a zmiešame s listovým špenátom Dione. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chute.
  3. Po vychladnutí špenátu pridáme nahrubo nastrúhaný eidam, žĺtka, vyšľahaný sneh z bielkov a na kúsky nakrájané zemiaky, dochutíme a zľahka premiešame.
  4. Vzniknutú zmes dáme do formy, ktorú sme vopred vymazali maslom a vysypali strúhankou.
  5. Vložíme do trúby vyhriatej na 160° C a zapekáme cca 40 min.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Nákyp se skvěle hodí k vepřové panence se sýrovou omáčkou Vitana (č.v. 2908)

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/zemiakovy-nakyp-s-listovym-spenatom-a-syrom/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk