Valašská kyselica s hríbami a slivkami

Počet porcií:
Ingrediencie
Znojmia Kapusta kvasená 500 g
Chef Club Sušené huby 40 g
Vitana Nové korenie celé 2 g
Vitana Paprika lahôdková sladká mletá 20 g
Vitana Korenie čierne celé 2 g
Vitana Bobkový list 3 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 400 ml
Agrimex Cibuľa kocka - mrazená 100 g
Bravčová masť 80 g
Papriková klobása 300 g
Agrimex Cesnak celý mrazený 25 g
Hladká múka 50 g
Bravčové rebrá údené 1500 g
Slivky sušené 70 g
Kyslá smotana 200 g
Postup
  1. Sušené huby namočte do vody. Údené rebrá nasekajte na menšie časti a dajte do väčšieho hrnca s vodou (tak, aby boli ponorené) a priveďte k varu.  Následne stíšte plameň a varte 20 minút
  2. Na masti spente cibuľu, pridajte zliatu a nakrájanú kyslú kapustu (nálev si uchovajte) a pridajte k rebrám. Pridajte prelisovaný cesnak, nožičky klobásy vcelku (aby sa behom varenia nevysušili) a sušené slivky
  3. Namočené hríby zlejte a pridajte do polievky. Do sitka na korenie vložte celé čierne korenie, nové korenie a bobkové listy a ponorte do polievky. Varte zhruba 2 hodiny
  4. Údené rebrá a klobásu vyberte a nechajte vychladnúť. Vyberte korenie. Smotanu zmiešajte s múkou a zahustite ňou polievku. Dochuťte paprikou, soľou a korením a podľa chuti prilejte odložený nálev z kapusty. Krátko povarte
  5. Klobásu nakrájajte na kolieska a mäso z rebier vráťte do polievky. Každú porciu podávajte s lyžičkou kyslej smotany

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Cena za porciu: 0,53 EUR

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/valasska-kyselica-s-hribami-a-slivkami/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk