Bravčové mleté (tučnosť 20-30%) | 1200 g |
---|---|
Dione Hrášok mrazený | 160 g |
Vitana Na mleté mäso bez soli 320 g | 20 g |
Pečivo (veka alebo rohlíky) | 110 g |
Mlieko | 150 ml |
Vajce | 60 g |
Horčica | 30 g |
Soľ | 25 g |
Vitana Korenie čierne mleté | 2 g |
Voda | 350 ml |
Vitana Bravčová šťava | 15 g |
Cibuľa | 120 g |
Cesnak | 25 g |
Slanina | 50 g |
Petržlenová vňať | |
Voda | 225 ml |
Vitana Zemiaková kaša s mliekom | 300 g |
Maslo | 30 g |
Voda 85 stupňov | 1700 ml |
Soľ | 5 g |
Dione Bretónska zmes mrazená | 800 g |
Pečivo namočíme do mlieka, mäso pomelieme nahrubo s polovičkou množstva cibule. Mäso ďalej upravujeme v stroji s 225 g studenej vody, soľou a korením Na mleté mäso, pokiaľ nebude hmota lepkavá. Potom pridáme ostatné suroviny - pečivo s mliekom, vajce, mrazený hrášok a polovičku prelisovaného cesnaku. Mäsovú zmes tvarujeme do šišiek. Pokiaľ je mäsová zmes príliš riedka, pomôžeme si trochou hladkej múky. Uhladené šišky potrieme horčicou a dáme do gastro nádoby. Pečieme v predhriatom konvektomate na 180 °C po dobu 40 - 45 min, kým nie je sekaná krásne zlatistá. V panvici pripravíme zo zbytku cibule a slaniny cibuľovo-cesnakový základ a restujeme do hnedej farby. Zlejeme do neho výpek zo sekanej, dochutíme bravčovou šťavou Vitana a dôkladne prevaríme. Šťavu rozmixujeme a redukujeme do požadovaného množstva, poprípade zahustíme trochou zemiakového škrobu.
Medzitým zregenerujeme bretónsku zmes v konvektomate na pečenie s parou pri 160 °C
po dobu 8 min. Zeleninu osolíme a premastíme maslom. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú si pripravíme podľa návodu. Zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Dione
Vitana
Vitana
Dione
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.