Taliansko - Minestrone polievka

Kategória: Polievky
Počet porcií:
Ingrediencie
Natur Fazuľa biela 100 g
Minestrone - mrazená zmes 500 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 400 g
Bazalka 5 g
Stopkový zeler 50 g
Cibuľa 100 g
Cesnak 10 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Vitana Zeleninový vývar 30 ml
Vitana Bobkový list 3 ks
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Petržlenová vňať
Postup

Biele fazule si namočíme vo vode deň vopred. Zeleninovú zmes Minestrone vysypeme do 1/1 GN a dáme do konvektomatu opiecť na 3-5 minút na 180 °C. Po vybraní premiešame a necháme vychladnúť. Stopkový zeler nakrájame na plátky. Namočené fazule uvaríme do mäkka. Na panvici orestujeme do zlatista cibuľu a na plátky nakrájaný cesnak, zalejeme krájanými paradajkami a krátko prevaríme. Pridáme bobkový list. Zalejeme pripraveným zeleninovým vývarom a opäť krátko prevaríme. Pridáme vychladnutú Minestrone zeleninovú zmes a nakrájaný stopkový zeler a zavaríme na skus. Na záver pridáme uvarené biele fazule, bazalku a opät krátko prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou a korením (môžeme prisladiť cukrom). Servírujeme posypané petržlenovou vňaťou (alebo bazalkou).

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Do polievky môžeme pridať ako vložku rôzne druhy cestovín, napríklad široké rezance. Na ozdobenie a zároveň dochutenie môžeme pri samotnom servírovaní polievku posypať strúhaným syrom parmezánového typu. Pri servírovaní tiež môžeme polievku pokvapkať olivovým olejom.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/taliansko-minestrone-polievka/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk