kuracie stehná kalibrované 220g | 10 ks |
---|---|
Vitana Bulgur | 800 g |
Kyslá smotana | 200 ml |
Červená repa | 350 g |
Cibuľa | 150 g |
Jarná cibuľka | 50 g |
Maslo | 100 g |
Cesnak | 10 g |
Vitana Tymian | 5 g |
Vitana Slepačí vývar | 30 ml |
Vitana Zeleninový vývar | 30 ml |
Soľ | |
Vitana Korenie čierne mleté | |
Kôpor | 5 g |
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) | 100 ml |
Kuracie stehná zmiešame s cibuľou, cesnakom, soľou, čiernym korením, tymiánom a olejom. Naložené stehná pečieme v konvektomate na 160 °C s parou 100 % cca 1 hodinu, pokiaľ mäso nebude odpadávať od kosti. Výpek zlejeme do panvice. Mäso zľahka schladíme v šokeri a oberieme od kosti. Základ v panvici zredukujeme, pridáme vopred predvarenú a nadrobno pokrájanú červenú repu a skaramelizujeme. Následne pridáme bulgur a zalejeme vopred pripraveným vývarom približne 1 cm nad bulgur a dusíme bulgur do zmäknutia (poprípade pridáme vývar). Vmiešame maslo. Nakoniec pridáme natrhané kuracie mäso, prehrejeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, cesnakom a kôprom.
Podávame hotový bulgur a navrch kopček kôprovej smotany a posypaný nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.