Taliansko - Bulgurové rizoto s trhaným kuracím mäsom, červenou repou a kôprovou smotanou

Počet porcií:
Ingrediencie
kuracie stehná kalibrované 220g 10 ks
Vitana Bulgur 800 g
Kyslá smotana 200 ml
Červená repa 350 g
Cibuľa 150 g
Jarná cibuľka 50 g
Maslo 100 g
Cesnak 10 g
Vitana Tymian 5 g
Vitana Slepačí vývar 30 ml
Vitana Zeleninový vývar 30 ml
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Kôpor 5 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Postup

Kuracie stehná zmiešame s cibuľou, cesnakom, soľou, čiernym korením, tymiánom a olejom. Naložené stehná pečieme v konvektomate na 160 °C s parou 100 % cca 1 hodinu, pokiaľ mäso nebude odpadávať od kosti. Výpek zlejeme do panvice. Mäso zľahka schladíme v šokeri a oberieme od kosti. Základ v panvici zredukujeme, pridáme vopred predvarenú a nadrobno pokrájanú červenú repu a skaramelizujeme. Následne pridáme bulgur a zalejeme vopred pripraveným vývarom približne 1 cm nad bulgur a dusíme bulgur do zmäknutia (poprípade pridáme vývar). Vmiešame maslo. Nakoniec pridáme natrhané kuracie mäso, prehrejeme a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Kyslú smotanu ochutíme soľou, korením, cesnakom a kôprom.
Podávame hotový bulgur a navrch kopček kôprovej smotany a posypaný nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/taliansko-bulgurove-rizoto-s-trhanym-kuracim-masom-cervenou-repou-a-koprovou-smotanou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk