Sladká pšenová kaša s jahodami a strúhaným perníkom

Ingrediencie
Natur Pšeno 800 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Mlieko 1500 ml
Cukor kryštál 100 g
Vitana Perník 400 g
Čerstvé jahody 400 g
Vitana Staročeská posýpka 50 g
Maslo 200 g
Cukor múčka 100 g
Soľ 10 g
Med 100 g

Postup

Do hrnca nalejeme mlieko, zahrejeme a vsypeme pšeno. Pozvoľna v mlieku necháme rozvariť a následne pridáme cukor a smotanu. Premiešame a nakoniec tesne pred podávaním do horúcej zmesi pridáme maslo.  Kašu servírujeme teplú. Po obvode ju obsypeme najemno nastrúhaným perníkom, umiestnime na ňu nakrájané jahody a niekoľko malých kúskov perníka.  Celý pokrm prelejeme medom a doplníme staročeskou posýpkou.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/sladka-psenova-kasa-s-jahodami-a-struhanym-pernikom/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk