Rybací karbonátok s ľadovým šalátom a citrónovou kyslou smotanou, zemiaková kaša s petržlenovou vňaťkou

Počet porcií:
Ingrediencie
Rybí filet 1300 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Soľ 20 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 50 ml
Kyslá smotana 200 ml
Maslo 100 g
Vejcia 20 g
Ľadový šalát 500 g
Citrón 50 g
Zemiaky 2200 g
Petržlenová vňať 20 g

Postup

Výber ryby na prípravu karbonátkov je ľubovoľný. Použiť môžeme sladkovodnú aj morskú, záleží na vašich preferenciách. V každom prípade rybu zbavíme kostí a kože. Filety pokrájame na menšie kusy, vložíme do food procesoru a spolu so smotanou, vajcom a soľou všetko rozmixujeme. Zo vzniknutej jemnej zmesi následne tvarujeme karbonátky, ktoré postupne opekáme na rozpálenom olivovom oleji. Zemiakovú kašu pripravíme tak, že zemiaky najprv upečieme spolu s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Následne vyšľaháme do hladkej kaše, do ktorej môžeme pre lepšiu konzistenciu vmiešať aj smotanu. Kyslú smotanu zmiešame so šťavou z citróna a citrónovou kôrou. Karbonátky servírujeme teplé so zemiakovou kašou a listovým šalátom. Všetko dozdobíme pripravenou ochutenou kyslou smotanou.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/rybaci-karbonatok-s-ladovym-salatom-a-citronovou-kyslou-smotanou-zemiakova-kasa-s-petrzlenovou-vnatkou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk