Pšenový šalát s olivami, cherry paradajkami, tuniakom a vareným vajcom

Počet porcií:
Ingrediencie
Natur Pšeno 800 g
Baklažán 1000 g
Vitana Tuniak v slnečnicovom oleji 300 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Čierne olivy 50 g
Cherry paradajky 200 g
Vajce 20 ks
Petržlenová vňať 10 g
Soľ 20 g

Postup

V osolenej vode uvaríme pšeno podľa návodu, scedíme a necháme bokom. Medzitým si na oleji orestujeme na kocky nakrájaný baklažán, ktorý následne vmiešame do pripraveného pšena. Do zmesi pridáme pokrájané cherry paradajky, olivy, nasekanú petržlenovú vňať a jemne premiešame. Šalát pred servírovaním dochutíme soľou a olivovým olejom. Na tanieri nakoniec pokrm dozdobíme vareným vajíčkom nasekaným najemno a pridať môžeme aj bylinky, ideálne bazalku.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Viac informácií o nutričných hodnotách a alergénoch tohto receptu nájdete v publikácii Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/psenovy-salat-s-olivami-cherry-paradajkami-tuniakom-a-varenym-vajcom/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk