Jarný špenátový krém

Počet porcií:
Ingrediencie
Maslo 60 g
Cibuľa 180 g
Kurací vývar 1800 ml
Dione Špenát rezaný porcie mrazený 1000 g
Cesnak 10 g
Smotana na šľahanie 320 ml
Parmezán 80 g
Vitana Kajenská čili paprika mletá 5 g
Soľ 5 g
Čerstvé bylinky 10 g
Postup
  1. V hrnci speníme na masle najemno nakrájanú cibuľku a opražíme ju dozlatista. Pridáme nasekané bylinky, na plátky pokrájaný cesnak a necháme krátko rozvoňať
  2. Do hrnca nalejeme vriaci vývar. Pridáme špenát a krátko povaríme (cca. 5 minút). Polievku si prelejeme do blendera a rozmixujeme
  3. Nakoniec polievku dochutíme soľou a kajanským korením a zjemníme smotanou na šľahanie. Potom prisypeme najemno nastrúhaný parmezán, ktorý v nej necháme rozpustiť
  4. Polievku ozdobíme opraženými slnečnicovými semienkami a rukolou, prípadne lístkami čerstvého špenátu

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Pre skvelú chuť polievky použite čerstvú majoránku, estragón, šalviu alebo petržlen

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/jarny-spenatovy-krem/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk