Hovädzí krk po burgundsky

Počet porcií:
Ingrediencie
Hovädzí krk 1500 g
Agrimex Sviečková zmes (kocka) mrazená 500 g
Víno červené 250 ml
Agrimex Cibuľa kocka - mrazená 200 g
Vitana Tymian 10 g
Chef Club Koncentrovaný paradajkový pretlak 50 g
Agrimex Cesnak celý mrazený 20 g
Chef Club Demi glace 150 g
Šampiňóny 200 g
Voda 1200 ml
Slanina 200 g
Masť 100 g
Vitana Zemiaková kaša s mliekom 350 g
Mrkva 200 g
Celer stonkový 140 g
Postup
  1. Mäso očistíme, osolíme a spolu s trochou koreňovej zeleniny, a divokým korením dáme do vákuovacieho sáčku, zavákuujeme a pripravujeme asi deväť hodín pri teplote 84°C
  2. Na masti restujeme zeleninu a cibuľu dozlatova, pridáme slaninu, cesnak a paradajkový koncentrát, restujeme ešte minútu, zalejeme vínom a varíme až sa tekutina skoro vyparí
  3. Zalejeme vodou, pridáme demi glace, výpek z mäsa a tymián, varíme na miernom ohni asi dvadsať minút
  4. Kaši připravíme dle návodu. Karotku a celer krátce povaříme a potom glazujeme na másle. Použijeme jako dekoraci

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Cena za porciu: 1,35 Eur.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/hovadzi-krk-po-burgundsky/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk