Grilované kuracie prsia a cestovinová ryža so syrovou omáčkou

Ingrediencie
Kuracie prsia 1600 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 1 dl
Vitana Cestovinová ryža 1000 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 4 dl
Parmezán 200 g
Jarna cibuľka 200 g
Vitana Pečené kura (bez soli) 5 g
Soľ 20 g

Postup

Kuracie prsia očistíme, posypeme koreniacou zmesou na kura bez soli a jemne do mäsa vmasírujeme. Jednotlivé kúsky zprudka opečieme na olivovom oleji a následne ich poukladáme vedľa seba do pekáča. Aby kuracie mäso zostalo jemné a šťavnaté, necháme ho pozvoľna dopiecť v trúbe pri teplote 70 °C približne 40 minút. Medzitým pripravíme cestovinovú ryžu. V osolenej vode ju uvaríme podľa návodu. Do hrnca vlejeme smotanu, zahrejeme ju, prisypeme nastrúhaný parmezán a privedieme k varu. Následne omáčku rozmixujeme do hladkej konzistencie. Pripravenú cestovinovú ryžu a omáčku ihneď servírujeme na tanier. Nakoniec pridáme dopečené kuracie mäso z trúby. Posypeme nasekanou jarnou cibuľkou a dozdobíme strúhaným parmezánom.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Viac informácií o nutričných hodnotách i alergénoch tohto receptu nájdete v publikácii Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/grilovane-kuracie-prsia-a-cestovinova-ryza-so-syrovou-omackou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk