Varené hovädzie stehno v paradajkovej omáčke so špenátovým kuskusom

Ingredience
Hovädzie stehno 800 g
Soľ 20 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 50 ml
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 600 g
Natur Kuskus 800 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Vitana Zeleninový vývar 50 ml
Listový špenát 125 g
Maslo 50 g
Repkový olej 50 ml
Cibuľa 100 g
Cukor kryštál 100 g

Postup

Cibuľu nakrájame na drobno a orestujeme ju na oleji. Následne k nej pridáme mäso nakrájané na plátky a postupne ho zo všetkých strán opečieme. Pridáme krájané paradajky vo vlastnej šťave a zakryjeme. Na miernom plameni necháme mäso dusiť tak dlho, pokiaľ nezmäkne. To dáme bokom a  paradajky s cibuľou rozmixujeme do hladkej konzistencie. Vzniknutú zmes zvaríme tak, aby bola hustota omáčky ideálna. Nakoniec ju dochutíme cukrom a soľou. Zeleninový vývar privedieme k varu, pridáme očištený listový špenát a všetko hneď rozmixujeme do jemnej konzistencie. Touto pripravenou a horúcou zmesou zalejeme kuskus, ktorý ešte dochutíme soľou a olivovým olejom. Priklopíme a necháme ho približne 10 minút bobtnať. Následne ihneď podávame s paradajkovou omáčkou, plátkami hovädzieho a dozdobíme orestovanými cherry paradajkami.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/varene-hovadzie-stehno-v-paradajkovej-omacke-so-spenatovym-kuskusom/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk