USA - Meatloaf s hráškom, zeleninou a zemiakovou kašou

Kategorie: Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Bravčové mleté (tučnosť 20-30%) 1200 g
Dione Hrášok mrazený 160 g
Vitana Na mleté mäso bez soli 320 g 20 g
Pečivo (veka alebo rohlíky) 110 g
Mlieko 150 ml
Vajce 60 g
Horčica 30 g
Soľ 25 g
Vitana Korenie čierne mleté 2 g
Voda 350 ml
Vitana Bravčová šťava 15 g
Cibuľa 120 g
Cesnak 25 g
Slanina 50 g
Petržlenová vňať
Voda 225 ml
Vitana Zemiaková kaša s mliekom 300 g
Maslo 30 g
Voda 85 stupňov 1700 ml
Soľ 5 g
Dione Bretónska zmes mrazená 800 g
Postup

Pečivo namočíme do mlieka, mäso pomelieme nahrubo s polovičkou množstva cibule. Mäso ďalej upravujeme v stroji s 225 g studenej vody, soľou a korením Na mleté mäso, pokiaľ nebude hmota lepkavá. Potom pridáme ostatné suroviny - pečivo s mliekom, vajce, mrazený hrášok a polovičku prelisovaného cesnaku. Mäsovú zmes tvarujeme do šišiek. Pokiaľ je mäsová zmes príliš riedka, pomôžeme si trochou hladkej múky. Uhladené šišky potrieme horčicou a dáme do gastro nádoby. Pečieme v predhriatom konvektomate na 180 °C po dobu 40 - 45 min, kým nie je sekaná krásne zlatistá. V panvici pripravíme zo zbytku cibule a slaniny cibuľovo-cesnakový základ a restujeme do hnedej farby. Zlejeme do neho výpek zo sekanej, dochutíme bravčovou šťavou Vitana a dôkladne prevaríme. Šťavu rozmixujeme a redukujeme do požadovaného množstva, poprípade zahustíme trochou zemiakového škrobu.

Medzitým zregenerujeme bretónsku zmes v konvektomate na pečenie s parou pri 160 °C
po dobu 8 min. Zeleninu osolíme a premastíme maslom. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú si pripravíme podľa návodu. Zdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/usa-meatloaf-s-hraskom-zeleninou-a-zemiakovou-kasou/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk