Tortilla plnená pečeným bravčovým bôčikom v BBQ omáčke, s jarnou cibuľkou a šalátovou uhorkou. Ľahký zeleninový šalát s mangom, koriandrom a drezingom z maracuje

Počet porcí:
Ingredience
Bravčový bôčik 1500 g
Zázvor 100 g
Chef Club BBQ omáčka 50 g
Cesnak 100 g
Cibuľa 300 g
Koriander 40 g
Med 30 g
Korenie 3 g
Chef Club Pšeničná tortila 25 cm 10 ks
Uhorka 300 g
Jarná cibuľka 100 g
Rímsky šalát 200 g
Mango 1 ks
Koriander 20 g
Limetka 1 ks
Med 10 g
Maracuja 3 ks
Uhorka 500 g
Rímsky šalát 300 g
Mrkva 20 g
Chilli paprička 50 g
Mungo klíčky 10 g
Chef Club Extra panenský olivový olej BIO 100 ml
Arašídy 100 g
Postup

Bôčik: Bravčový bôčik očistíme a vložíme do pekáča, pridáme k nemu nastrúhaný zázvor, sójovú omáčku, nastrúhaný cesnak , najemno nakrájanú cibuľu, koriander, med, soľ a korenie. Všetko dôkladne premiešame, pridáme 2 dcl vody, zabalíme do alobalu a pečieme na 160 °C 3 h. Potom bôčik necháme vychladnúť a pokrájame ho na tenké plátky. Tortilla: Tortillu opečime na rozpálenej panvici a rozkrojíme na 4 rovnaké časti, ktoré zabalíme do kornútika. Uhorku, jarnú cibuľku, rímsky šalát nakrájame na potrebné tvary a spoločne premiešame. Nakoniec tortillu naplníme bravčovým bôčikom a nakrájanou zeleninou. Dresing: V miske zmiešame med, limetkovú šťavu, dužinu z maracuje a olivový olej, následne metličkou premiešame. Ostatnú zeleninu a ovocie nakrájame na ľubovolné tvary a spoločne s pripraveným dresingom premiešame.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Tento recept pre vás pripravil Patrik Bečvář, člen Národného tímu Asociácie kuchárov a cukrárov ČR. Sledujte aj naše ďalšie videorecepty.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/tortilla-plnena-pecenym-bravcovym-bocikom-v-bbq-omacke-s-jarnou-cibulkou-a-salatovou-uhorkou-lahky-zeleninovy-salat-s-mangom-koriandrom-a-drezingom-z-maracuje/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk