Taliansko - Tradičné talianske lasagne s bolonskou omáčkou a bešamelom

Kategorie: Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Mleté bravčové mäso 1000 g
Vitana Lasagne 600 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 600 g
Agrimex Sviečková zmes (kocka) mrazená 250 g
Stopkový zeler 50 g
Cibuľa 100 g
Vitana Bešamelová omáčka 77 ml
Cesnak 5 g
Vitana Tymian 5 g
Vitana Slepačí vývar 50 g
Vitana Zeleninový vývar 50 g
Cukor krupica 20 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Petržlenová vňať
Postup

Najprv si nachystáme bešamel - pripravíme ho podľa návodu na obale. Hotový bešamel si dáme bokom. Na panvici si orestujeme zeleninovú sviečkovú zmes s cibuľou, na drobno nakrájaným stopkovým zelerom a cesnakom do zlatista. Pridáme mleté mäso, soľ a tymián a dôkladne orestujeme. Pridáme cukor a celú zmes skaramelizujeme. Pridáme krájané paradajky v rajčinovej šťave a zľahka zriedime zeleninovo/slepačím vývarom. Nakoniec primiešame do ragú 1/2 už pripraveného bešamelu. Necháme vychladiť.
Na dno GN najprv dáme 1/4 bešamelu. Na bešamel uložíme suché lasagne, nasleduje vrstva ragú, potom opäť lasagne, ragú, lasagne a končíme 1/4 vrtvy bešamelu. Dáme zapiecť do konvektomatu pri 160 stupňoch a 50 % pary cca 1-1,5 hodiny (pasta je mäkká a bešamel krásne zlatý). Servírujeme vykrojenú porciu z plechu posypanú petržlenovou vňaťou.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/taliansko-tradicne-talianske-lasagne-s-bolonskou-omackou-a-besamelom/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk