Bulgur | 800 g |
---|---|
Vitana Slepačí vývar | 50 ml |
Vitana Zeleninový vývar | 50 ml |
Dione Bretónska zmes mrazená | 700 g |
Cibuľa | 100 g |
Maslo | 100 g |
Jarná cibuľka | |
Petržlenová vňať | |
Vitana Tymian | 5 g |
Vitana Bazalka | 10 g |
Vitana Oregano | 5 g |
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) | 50 ml |
Soľ | |
Vitana Korenie čierne mleté |
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, ochutíme tymiánom, bazalkou a oreganom, podlejeme trochou vody a dáme piecť na cibuľovo-cesnakovom základe s olejom. Bulgur varíme v predom pripravenom zeleninovo-slepačom vývare. Do bulguru zlejeme výpek z kuracích stehien. Pridáme zregenerovanú a ochutenú mrazenú zeleninovú zmes (viz. TIP dole).
Hotový bulgur s výpekom a dochutenú zeleninu dobre premiešame. Servírujeme do chrumkava pečené kuracie stehno položené na zeleninovom bulgure posypané jarnou cíbuľkou a sekanou petržlenovou vňaťkou.
Ako vložku do bulguru možno použiť rôzne druhy mrazených zeleninových zmesí napríklad kukuricu na masle s bylinkami, alebo baby zmes. Dôležitá je správna príprava mrazenej zeleniny - mrazená zelenina se regeneruje na suchom pečení bez pary pri 180–200 stupňoch na 2–5 minút v závislosti na veľkosti zeleniny, gastronádob a trúby/konvektomatu. Len tak si zachová farbu a štruktúru.
Dione
Vitana
Vitana
Vitana
Vitana
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.