Taliansko - Pečené kura na talianskych bylinkách so zeleninovým bulgurom

Kategorie: Hydina, Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Bulgur 800 g
Vitana Slepačí vývar 50 ml
Vitana Zeleninový vývar 50 ml
Dione Bretónska zmes mrazená 700 g
Cibuľa 100 g
Maslo 100 g
Jarná cibuľka
Petržlenová vňať
Vitana Tymian 5 g
Vitana Bazalka 10 g
Vitana Oregano 5 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 50 ml
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme, ochutíme tymiánom, bazalkou a oreganom, podlejeme trochou vody a dáme piecť na cibuľovo-cesnakovom základe s olejom. Bulgur varíme v predom pripravenom zeleninovo-slepačom vývare. Do bulguru zlejeme výpek z kuracích stehien.  Pridáme zregenerovanú a ochutenú mrazenú zeleninovú zmes (viz. TIP dole).

Hotový bulgur s výpekom a dochutenú zeleninu dobre premiešame. Servírujeme do chrumkava pečené kuracie stehno položené na zeleninovom bulgure posypané jarnou cíbuľkou a sekanou petržlenovou vňaťkou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Ako vložku do bulguru možno použiť rôzne druhy mrazených zeleninových zmesí napríklad kukuricu na masle s bylinkami, alebo baby zmes. Dôležitá je správna príprava mrazenej zeleniny - mrazená zelenina se regeneruje na suchom pečení bez pary pri 180–200 stupňoch na 2–5 minút v závislosti na veľkosti zeleniny, gastronádob a trúby/konvektomatu. Len tak si zachová farbu a štruktúru.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/taliansko-pecene-kura-na-talianskych-bylinkach-so-zeleninovym-bulgurom/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk