Taliansko - Krémové rizoto s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Kategorie: Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Kuracie prsné rezne 1200 g
Chef Club Arborio ryža 900 g
Vitana Syrová omáčka 100 ml
Stopkový zeler 100 g
Reďkovky 50 g
Cibuľa 100 g
Rukola 60 g
Maslo 100 g
Víno biele 150 ml
Cesnak 10 g
Vitana Tymian 5 g
Zmes strúhaných talianskych syrov 50 g
Vitana Slepačí vývar 30 ml
Vitana Zeleninový vývar 30 ml
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

V panvici na oleji speníme cibuľu a pridáme stopkový zeler pokrájaný na malé kocky spolu s plátkami cesnaku. Necháme chvíľu rozvoňať, pridáme prepranú ryžu a podlejeme vínom. Vyvaríme alkohol a podlejeme vopred pripraveným vývarom (cca 1 cm nad ryžu).

Mäso očistíme a nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, dochutíme tymiánom a upečieme v konvektomate na pečenie s parou pri 160 stupňoch a 100% pare cca 20 min. Výpek zlejeme cez jemné sito do rizota. Postupne redukujeme/ pridávame po častiach vývar a varíme, kým ryža nezmäkne.

Syrovú omáčku pripravíme podľa návodu a prídáme pred koncom do rizota. Hotové rizoto poprípade dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme zmes strúhaných talianskych syrov a maslo. Pri servírovaní naložíme rizoto, pridáme hotové rezančeky kuracieho mäsa a ozdobíme plátkami reďkovky a rukolou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Ako vložka k ochuteniu rizota sa dá použiť množstvo ingrediencií – ľahko obmeníme rizoto s použitím našej  hubovej omáčky z kuriatok a šampiňónov alebo mrazenej zeleniny.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/taliansko-kremove-rizoto-s-kuracim-masom-a-syrovou-omackou/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk