Vitana Údený vývar | 2000 ml |
---|---|
Natur Fazuľa biela | 400 g |
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave | 650 g |
Hamé Sladený slivkový lekvár bez jabĺk | 50 g |
Agrimex Sviečková zmes (kocka) mrazená | 150 g |
Cibuľa | 60 g |
Stopkový zeler | 1 ks |
Cesnak | 6 g |
Citrón | 1 ks |
Anglická slanina - plátky | 10 ks |
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) | |
Soľ | |
Vitana Korenie čierne mleté |
Prebrané fazule niekoľkokrát prepláchneme, zalejeme vodou a necháme močiť, aby dobre napučali. Napučané fazule v tej istej vode uvaríme a po zmäknutí zlejeme. V hrnci zľahka orestujeme na troške oleja najprv koreňovú zeleninu (na kocky), následne cibuľu (nadrobno) so stopkovým zelerom (drobné
kocky). Potom pridáme drvené paradajky spolu s lekvárom a citrónom. Necháme rozvoňať a zredukujeme vodu z paradajok. Zalejeme údeným vývarom a pridáme uvarené fazule. Dochutíme soľou a korením, citrónovou šťavou, lekvárom a drveným cesnakom. Zľahka povaríme, kým sa spoja chute a polievka sa zredukuje do požadovanej konzistencie. Dbáme na to, aby sme fazule neprevarili. Servírujeme s chrumkavým slaninovým chipsom, ktorý pečieme v predohriatej trúbe po dobu cca 8 min pri 180°.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.