Taliansko - Citrónová kocka mascarpone

Kategorie: Múčniky a dezerty
Počet porcí:
Ingredience
Vitana Piškótová roláda 400 g
Voda 160 ml
Citrónová kôra a šťava z BIO citróna 1 ks
Rastlinný olej na vymazanie 10 ml
Polohrubá múka na vysypanie 20 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Mascarpone 180 g
Cukor krupica 18 g
Vanilkový cukor 5 g
Postup

Piškótovú roládu vyšľaháme podľa návodu, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu a premiešame. Cesto rozotrieme do vopred vymazanej a múkou vysypanej GN. Pečieme vo vyhriatom konvektomate pri 150 °C asi 15 minút. Chladnú piškótu potrieme náplňou.

Príprava náplne: Šľahačku vyšľaháme a premiešame s mascarpone, cukrom, vanilkovým cukrom a citrónovou kôrou a šťavou. Touto náplňou potrieme piškótu a necháme v chlade stuhnúť. Následne múčnik krájame nožom máčaným v horúcej vodě na kocky a podávame.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Mascarpone môžeme nahradiť jemným tvarohom.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/taliansko-citronova-kocka-mascarpone/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk