Taliansko - Bravčové rezance s paradajkami a gnocchi

Kategorie: Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Bravčové plece 1500 g
Vitana Gnocchi 1500 g
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 500 g
Agrimex Sviečková zmes (kocka) mrazená 250 g
Stopkový zeler 100 g
Cibuľa 100 g
Jarná cibuľka na ozdobu
Maslo 50 g
Cesnak 20 g
Vitana Tymian 5 g
Vitana Hydinový vývar 10 ml
Vitana Zeleninový vývar 10 ml
Cukor krupica 50 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 150 ml
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Mäso očistíme, nakrájame na rezančeky a nasolíme. Pripravené mäso opečieme, zľahka podlejeme vodou a dáme piecť spoločne s cibuľou a cesnakom nakrájaným na drobno do konvektomatu na pečenie s parou na 160 stupňov, 100% paru na cca 50 min do mäkka.

Gnocchi uvaríme podľa návodu a necháme odkvapkať. Čo najviac odkvapkané gnocchi opražíme na oleji s maslom. Vyberieme z panvice. Ďalej orestujeme zeleninovú zmes do zlatistej farby, pridáme cukor a celú zmes skaramelizujeme. Pridáme na drobno nakrájaný stopkový zeler, tymián, krájané paradajky v rajčinovej omáčke a zriedime zeleninovo-hydinovým vývarom. Výpek z mäsa aj s cibuľovým základom zlejeme z mäsa, zredukujeme a pridáme do omáčky. Potom pridáme už pripravené orestované gnocchi, prehrejeme a dochutíme soľou a korením. Servírujeme gnocchi v ragú, na ňom porciu mäsa, na drobno nasekanú jarnú cibuľku, poprípade čerstvú bazalku, či strúhaný syr.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Mäso môžete zavariť do hotovej omáčky. Do omáčky môžete skúsiť pridať bazalkové pesto, ktoré zvýrazní chuť ragú. Pri karamelizácii zeleninového základu môžete pridať červené víno, ktoré podtrhne chuť tymiánu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/taliansko-bravcove-rezance-s-paradajkami-a-gnocchi/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk