Steak z hovädzej roštenky s pečeným zemiakmi a restovanými hríbikmi, paradajková omáčka

Počet porcí:
Ingredience
Hovädzia roštenka 1500 g
Chef Club Steak (bez soli) 2 g
Himalájska soľ 2 g
Baby zemiaky 1000 g
Hríbiky 400 g
Mrkva 250 g
Fenikel 150 g
Chef Club Extra panenský olivový olej BIO 100 ml
Hovädzí vývar 100 ml
Chef Club Sugo pomodoro 100 g
Šalotka 100 g
Cesnak 80 g
Vitana Korenie čierne mleté 1 g
Cukor 1 g
Postup
  1. Mäso očistíme, osolíme a nakoreníme. Zavákuujeme do vrecúšok
  2. Takto pripravené porcie dáme na 15 minút do vody v sous vide pri teplote 75 st. C.
  3. Mäso tesne pred servisom krátko opečieme, nafarbíme na panvici.
  4. Umyté a osušené zemiaky upečieme položené na soli v rúre domäkka.
  5. Šalotku s cesnakom necháme zosladnúť na olivovom oleji. Pridáme paradajkové sugo, krátko necháme prevrieť a potom rozmixujeme.
  6. Na panvici opečieme na troche oleja mrkvu a fenykel.
  7. Niekoľko malých hríbikov orestujeme a necháme chvíľku vo vlastnej šťave zmäknúť.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/steak-z-hovadzej-rostenky-s-pecenym-zemiakmi-a-restovanymi-hribikmi-paradajkova-omacka/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk