Rybí filet | 1300 g |
---|---|
Chef Club Smotana Crème Excellent | 200 ml |
Soľ | 20 g |
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) | 50 ml |
Kyslá smotana | 200 ml |
Maslo | 100 g |
Vejcia | 20 g |
Ľadový šalát | 500 g |
Citrón | 50 g |
Zemiaky | 2200 g |
Petržlenová vňať | 20 g |
Výber ryby na prípravu karbonátkov je ľubovoľný. Použiť môžeme sladkovodnú aj morskú, záleží na vašich preferenciách. V každom prípade rybu zbavíme kostí a kože. Filety pokrájame na menšie kusy, vložíme do food procesoru a spolu so smotanou, vajcom a soľou všetko rozmixujeme. Zo vzniknutej jemnej zmesi následne tvarujeme karbonátky, ktoré postupne opekáme na rozpálenom olivovom oleji. Zemiakovú kašu pripravíme tak, že zemiaky najprv upečieme spolu s maslom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Následne vyšľaháme do hladkej kaše, do ktorej môžeme pre lepšiu konzistenciu vmiešať aj smotanu. Kyslú smotanu zmiešame so šťavou z citróna a citrónovou kôrou. Karbonátky servírujeme teplé so zemiakovou kašou a listovým šalátom. Všetko dozdobíme pripravenou ochutenou kyslou smotanou.
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.