Lievance z vaflového cesta s karamelizovanými jablkami

Počet porcí:
Ingredience
VAFLE
Vafle 625 g
Voda 1 l
Máslo (nebo olej) 150 g
Riccota 500 g
KARAMELIZOVANÁ JABLKA
Cukr krystal 300 g
Jablka (kostičky) 500 g
Vitana Škorica mletá 10 g
Máslo 50 g
Voda 100 g
Postup
Z múčnej zmesi na vafle pripravíme cesto podľa návodu, necháme chvíľu odstáť a začneme smažiť lievance. Medzitým si pripravíme karamelizované jablká – jablká olúpeme a nakrájame na kocôčky. V hrnci necháme skaramelizovať cukor, pridáme nakrájané jablká a necháme prevariť, aby sa rozpustil karamel. Pridáme škoricu a na zjemnenie maslo, vodu len podľa potreby. Lievance servírujeme vrstvené na seba, prekladané jablká a finálnu úpravu na tanieri môžeme ozdobiť lístkom mäty či medovky.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Dezert môžete ozdobiť kopčekom šľahačky vyšľahanej ze smotany Chef Club.
Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/lievance-z-vafloveho-cesta-s-karamelizovanymi-jablkami/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk