Kuracie prsia, špenát, dusená ryža, papriková omáčka

Kategorie: Hydina, Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Kuracie prsia 1600 g
Dione Špenát listový mrazený 1500 g
Agrimex Cibuľa kocka - mrazená 150 g
Chef Club Basmati ryža 1 kg
Vitana Pečené kura (bez soli) 5 g
Znojmia Peperonata 500 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 g
Maslo 50 g
Paprika červená 100 g
Postup
  1. Basmati ryžu pripravíme podľa návodu (dusením)
  2. Kuracie prsia osolíme, opečieme a potom obalíme v korení "Kura pečené" (až po pečení, aby sa nepripalovalo) a dorobíme v trúbe alebo konvektomate
  3. Na oleji speníme polovicu cibuľky, zalejeme peperonatou aj so šťavou, prevaríme, rozmixujeme do hladka a zjemníme smotanou. Dochutíme soľou
  4. Na masle speníme druhú polovicu cibule, pridáme vymačkaný špenát a dochutíme
  5. Červenú papriku nakrájame na kocky, orestujeme a necháme si ju na ozdobu, poprípade zamiešame do hotovej ryže
  6. Servírujeme ryžu a špenát, zalejeme omáčkou a navrch položíme mäso

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Miesto ryže basmati môžeme použiť dlhozrnnú ryžu Vitana. Paprikovú omáčku môžeme chuťovo zvýrazniť olivovým olejom Chef Club.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/kuracie-prsia-spenat-dusena-ryza-paprikova-omacka/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk