Kuracie prsia so špenátom v krémovej syrovej omáčke, zemiakové noky

Kategorie: Hydina
Počet porcí:
Ingredience
Kuracie prsia 1600 g
Vitana Gnocchi 1250 g
Dione Špenát rezaný porcie mrazený 1800 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 700 ml
Agrimex Cibuľa kocka - mrazená 150 g
Agrimex Cesnak celý mrazený 30 g
Parmezán 50 g
Biele víno kvalitné 200 ml
Postup
  1. Na masle speníme časť cibule, zalejeme bielym vínom,
    zredukujeme, zalejeme smotanou, pridáme parmezán,
    dosolíme a rozmixujeme a precedíme
  2. Na oleji orestujeme kuracie prsia z oboch strán do zlatista,
    posypeme provensálskymi bylinkami a dáme dorobiť do
    trúby alebo konvektomatu do šťavnata
  3. Zemiakové noky uvaríme podľa návodu, precedíme, riadne
    prepláchneme a na panvici prehrejeme
  4. Na masle speníme zvyšnú cibuľu a cesnak do zlatista, pridáme
    pretlačený cesnak, osolíme a zalejeme trochou smotany
  5. Na tanier dáme špenát, omáčku, zemiakové noky posypané
    posekanou petržlenovou vňaťou a navrch dáme plátok kuracieho prsa.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Podľa potreby a chuti pridáme provensálske byliny, himalájskú soľ, repkový olej, maslo a petržlenovú vňať. Zemiakové noky môžeme pred podávaním orestovať. Mäso do byliniek nenakládáme, pri restovaní by zhorkli, použijeme ich až po orestovaní. Miesto kuracieho mäsa môžeme použit bielu rybu (candát, pstruh, atp.).

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/kuracie-prsia-so-spenatom-v-kremovej-syrovej-omacke-zemiakove-noky/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk