Kuracie prsia s paprikovou omáčkou, opečenými paprikami a zeleninovým bulgurom

Ingredience
Kuracie prsia 800 g
Červená paprika 1000 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 200 ml
Vitana Bulgur 800 g
Maslo 100 g
Vitana Paprika údená sladká mletá 2 g
Vitana Paprika lahôdková sladká mletá 3 g
Jarná cibuľka 200 g
Stonkový zeler 200 g
Cibuľa 200 g
Soľ (podľa chuti) 20 g

Postup

Osolené kuracie prsia prudko opečieme na oleji. Vložíme ich do rúry dopiecť pri 70 °C na 40 minút. Po vybratí z rúry prsia hneď podávame. Papriky nakrájame na malé kúsky a opečieme ich s cibuľkou domäkka. Zhruba v 2/3 opekania pridáme údenú a lahôdkovú papriku. Papriky zalejeme smotanou a rozvaríme ich. Rozmixujeme ich a precedíme. Pridáme maslo a vytvoríme hladkú omáčku. Bulgur uvaríme domäkka a pridáme najemno nakrájaný stonkový zeler a jarnú cibuľku. Všetko opečieme a pridáme maslo. Zvyšok paprík nakrájame na väčšie kúsky a opečieme ich sprudka na oleji. Doplníme nimi pokrm pri podávaní.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/kuracie-prsia-s-paprikovou-omackou-opecenymi-paprikami-a-zeleninovym-bulgurom/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk