Kuracie medajlónky s tarhoňou v smotanovej omáčke s chedarom

Kategorie: Hydina, Jedlá z mäsa
Počet porcí:
Ingredience
Kuracie prsia 1600 g
Chef Club Steak Montreal 5 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 2 dl
Vitana Tarhoňa 1000 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 4 dl
Syr chedar 300 g
Jarná cibuľka 100 g
Natur bujón zeleninový 2 dl
Soľ
Postup

Kuracie prsia ochutíme koreninovou zmesou Montreal (môžeme prípadne dosoliť) a opečieme ich prudko na oleji. Vložíme do rúry a pri teplote 70 °C dopečieme asi 40 minút. Polovicu syra chedar rozvaríme na miernom ohni v smotane a rozmixujeme tak, aby omáčka bola hladká. Tarhoňu uvaríme domäkka a hotovú ju zľahka opečieme na panvici na oleji. Na záver pridáme na kocky nakrájaný chedar, zľahka premiešame a ihneď podávame tak, aby sa syr úplne nerozpustil. Pokrm doplníme jarnou cibuľkou.

Tisk receptu

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/kuracie-medajlonky-s-tarhonou-v-smotanovej-omacke-s-chedarom/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk