Hovädzí rezeň v petržlenovej strúhanke, šalát z mini zemiakov a šošovice

Ingredience
Hovädzie stehno 800 g
Soľ 20 g
Repkový olej 100 ml
Strúhanka 300 g
Petržlénová vňať 100 g
Zemiaky 2000 g
Natur Červená šošovica 100 g
Čierna šošovica 100 g
Stonkový zeler 30 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 50 ml
Citrón 50 g

Postup

Hovädzie zadné nakrájame na tenšie plátky a zľahka naklepeme. Následne ich obalíme v strúhanke s jemne nasekanou petržlenovou vňaťou. Hovädzie plátky osmažíme na panvici v rozohriatom oleji. Oba druhy šošovice zmiešame a uvaríme v osolenej vode. V osolenej vode uvaríme tiež mini zemiaky a tie potom zmiešame so šošovicou. Do zmesi pridáme najemno pokrájaný stonkový zeler, citrónovú kôru, dochutíme soľou a naposledy zľahka premiešame. Nejprv servírujeme šalát z mini zemiakov a farebnej šošovice a naňho poukladáme na rezančeky nakrájaný hovädzí rezeň. Dozdobíme sekanou petržlenovou vňaťou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Vaic informácií o nutričných hodnotách a alergénoch tohto receptu nájdete v publikácii Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/hovadzi-rezen-v-petrzlenovej-struhanke-salat-z-mini-zemiakov-a-sosovice/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk