Halušky s čerstvým kapustovým šalátom a trhaným údeným kuracím stehnom

Počet porcí:
Ingredience
Údené kuracie stehno 2000 g
Hladká múka 1500 g
Zemiaky 300 g
Maslo 100 g
Čerstvá hlávková kapusta 500 g
Petržlenová vňať 30 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 2 dl
Vitana Bulgur
Ocot
Cukor kryštál 20 g
Soľ (podľa chuti)
Postup

Z múky, nastrúhaných zemiakov a vajec vytvoríme hladké cestíčko, ktoré zľahka osolíme. Halušky pripravíme štandardným spôsobom - cez sitko alebo pomocou vidličky cesto nahádžeme do vriacej vody a povaríme podľa potreby. Hotové halušky opečieme na masle. Údené kuracie stehno oberieme na menšie kúsky a zľahka opečieme na oleji. Kapustový šalát pripravíme z kapusty nakrájanej na tenké rezančeky, osolíme, posypeme cukrom a pokvapkáme octom. Ponecháme približne 1 hodinu marinovať, ochutnáme a môžeme ešte doladiť výslednú chuť. Na tanier dáme halušky, na ne navrstvíme šalátik a cez neho položíme opečené mäso. Pokrm môžeme nakoniec ozdobiť petržlenovou vňaťou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Uľahčite si prácu a použite overenú zmes Slovenských halušiek od Vitany.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/halusky-s-cerstvym-kapustovym-salatom-a-trhanym-udenym-kuracim-stehnom/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk