Dusené bravčové stehno na slanine, kaša zo žltého hrachu, marinovaná rukola

Ingredience
Bravčové stehno 800 g
Slanina 100 g
Natur Hrach žltý lúpaný polený 900 g
Maslo 100 g
Cibuľa 100 g
Rukola 40 g
Chef Club Teľací tekutý fond 400 ml
Hrášok mrazený zelený 100 g
Chef Club Farmársky steak 5 g
Soľ 20 g

Postup

Bravčové stehno ochutíme soľou a korením farmársky steak. Pripravené mäso zavákuujeme do sáčku a umiestnime do vodného kúpela, kde ho necháme suvidovať približne 4 hodiny pri 70 °C. Akonáhle bude mäso pripravené, vyberieme ho z obalu a môžeme ihneď podávať. Medzitým si pripravíme žltý hrach, ktorý uvaríme vo vode do zmäknutia. Vidličkou ho následne rozmačkáme do kašovitej konzistencie a ochutíme soľou. Cibuľku opečieme na masle, pridáme slaninu a zelený hrášok. Zmes zalejeme telacou šťavou, ktorú si zhotovíme podľa návodu. Počkáme, až sa tekutina zvarí na požadovanú konzistenciu. Pripravené mäso krájame na plátky, ktoré umiestnime na hrachovú kašu a nakoniec dozdobíme omáčkou a opečeným zeleným hráškom. Doplníme nasekanou rukolou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Viac informácií o nutričných hodnotách i alergénoch tohto receptu nájdete v publikácii Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/dusene-bravcove-stehno-na-slanine-kasa-zo-zlteho-hrachu-marinovana-rukola/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk