Bravčové závitky so šošovicou

Počet porcí:
Ingredience
Bravčové karé kalibrované 1200 g
Kuracie kúsky 300 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 120 ml
Petržlenová vňať 50 g
Vitana Grilovacie korenie 50 g
Natur Šošovica veľkozrnná 500 g
Cibuľa 120 g
Mrkva očistená 100 g
Stonkový zeler očistený 100 g
Vitana Bobkový list 5 g
Chef Club Koncentrovaný paradajkový pretlak 60 g
Vitana Paprika sladká mletá 20 g
Vitana Rasca drvená
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Vychladené (mierne namrazené) kuracie kúsky vymixujeme so smotanou na jemnú mäsovú fáš, dochutíme a primiešame nakrájanú petržlenovú vňať. S mäsovou fášou potrieme bravčové plátky – kalibre a zavinieme do tvaru závitku. Naukladáme tesne vedľa seba, spojom dolu a upečieme v konvektomate na 170 °C paro – pečenie cca 45 – 50 minút. Výpek zo závitkov použijeme do šošovice. Na svetlý cibuľkový základ pridáme rascu, mrkvu a stonkový zeler nakrájaný na brunoise. Zeleninu krátko orestujeme, pridáme paradajkový koncentrát a mletú papriku. Suroviny spoločne premiešame, dochutíme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a deň vopred namočenú šošovicu. Po uvarení môžeme šošovicu zahustiť bezlepkovou zápražkou, alebo to ponecháme v hustej konzistencií po odparení tekutiny. Podávame s mäsovým závitkom a dekorujeme čerstvými bylinkami.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Závitky z bravčového mäsa potrite základnou mäsovou fášou, ktorú doplníte o suroviny podľa
vlastnej fantázie. Na ochutenie mäsa môžete použiť marinády alebo rôzne koreniace zmesi na grilovanie. Tak si môžete vytvoriť mnohé chuťové variácie. Niekoľko z nich vám ponúkame. Závitky sa dajú použiť nie len v teplej, ale aj v studenej kuchyni.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/bravcove-zavitky-so-sosovicou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk