Bravčové karé kalibrované | 1200 g |
---|---|
Kuracie kúsky | 300 g |
Chef Club Smotana Crème Excellent | 120 ml |
Petržlenová vňať | 50 g |
Vitana Grilovacie korenie | 50 g |
Natur Šošovica veľkozrnná | 500 g |
Cibuľa | 120 g |
Mrkva očistená | 100 g |
Stonkový zeler očistený | 100 g |
Vitana Bobkový list | 5 g |
Chef Club Koncentrovaný paradajkový pretlak | 60 g |
Vitana Paprika sladká mletá | 20 g |
Vitana Rasca drvená | |
Soľ | |
Vitana Korenie čierne mleté |
Vychladené (mierne namrazené) kuracie kúsky vymixujeme so smotanou na jemnú mäsovú fáš, dochutíme a primiešame nakrájanú petržlenovú vňať. S mäsovou fášou potrieme bravčové plátky – kalibre a zavinieme do tvaru závitku. Naukladáme tesne vedľa seba, spojom dolu a upečieme v konvektomate na 170 °C paro – pečenie cca 45 – 50 minút. Výpek zo závitkov použijeme do šošovice. Na svetlý cibuľkový základ pridáme rascu, mrkvu a stonkový zeler nakrájaný na brunoise. Zeleninu krátko orestujeme, pridáme paradajkový koncentrát a mletú papriku. Suroviny spoločne premiešame, dochutíme, podlejeme vodou, pridáme bobkový list a deň vopred namočenú šošovicu. Po uvarení môžeme šošovicu zahustiť bezlepkovou zápražkou, alebo to ponecháme v hustej konzistencií po odparení tekutiny. Podávame s mäsovým závitkom a dekorujeme čerstvými bylinkami.
Závitky z bravčového mäsa potrite základnou mäsovou fášou, ktorú doplníte o suroviny podľa
vlastnej fantázie. Na ochutenie mäsa môžete použiť marinády alebo rôzne koreniace zmesi na grilovanie. Tak si môžete vytvoriť mnohé chuťové variácie. Niekoľko z nich vám ponúkame. Závitky sa dajú použiť nie len v teplej, ale aj v studenej kuchyni.
Vitana
Natur
Vitana
Vitana
Vitana
Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava
+421 903 284 476
food.service@orkla.sk
Naše webové stránky vloží soubory cookie do vašeho prohlížeče nebo zařízení, pokud máte tuto funkci v nastavení prohlížeče aktivovanou. Tyto soubory cookie používáme ke zlepšení funkčnosti těchto webových stránek, analýzám a pro zájmově orientovanou reklamu.