Bravčové stehno sous vide, ľahký zemiakový šalát s ligurčekom a medovou horčicou

Ingredience
Bravčové stehno 800 g
Zemiaky mini lúpané 2200 g
Hrubozrnná horčica 20 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Med 100 g
Vitana Ligurček 20 g
Vitana Kukurica sladká 100 g
Citrón 30 g
Soľ 20 g

Postup

Bravčové stehno necháme v kuse, očistíme a osolíme. Vložíme ho do igelitového sáčku a zavakuujeme. Takto pripravené mäso umiestnime do vodného kúpela a pri 70 °C necháme suvidovať približne 4 hodiny. Akonáhle je mäso hotové, je čas na okamžité podávanie. Medzitým si preto pripravíme šalát. Mini zemiaky uvaríme do mäkka. Po vychladnutí ich prekrojíme na polovičky a zmiešame s medom, horčicou, nasekaným ligurčekom a kukuricou. Pro dochutení a spestrení celého pokrmu si na záver rozmixujeme olivový olej s citrónovou šťavou a petržlenom. Zľahka ho kvapkáme vedľa šalátu zo zemiakov a plátkov bravčového stehna. Pridat môžeme aj trochu petržlenovej vňate.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Viac informácii o nutričných hodnotách i alergénoch tohto receptu nájdete v publikácii Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Sdílej
https://www.orklafs.sk/cs/bravcove-stehno-sous-vide-lahky-zemiakovy-salat-s-ligurcekom-a-medovou-horcicou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk