Cícer a bulgur s marinovanou červenou repou a kyslou smotanou

Ingrediencie
Natur Cícer 500 g
Vitana Bulgur 500 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 2 dl
Kyslá smotana 400 g
Červená repa (ideálne čerstvá) 300 g
Vitana Na strukoviny (znížený obsah soli) 5 g
Cukor kryštál 100 g
Ocot 1 dl
Jarná cibuľka 100 g
Soľ (podľa chuti)
Postup

Cícer namočte aspoň na dve hodiny do vody a následne ho uvarte domäkka. Pokiaľ k cíceru v priebehu varenia pridáte trochu prášku do pečiva, bude cícer krásne mäkký. Cícer ochuťte koreninovou zmesou Na strukoviny. Bulgur uvaríme v osolenej vode alebo vo vývare. Červenú repu uvarenú al dente očistíme a nakrájame na kocôčky, ochutíme soľou, cukrom a octom, dôkladne premiešame a necháme cca 1 hodinu marinovať. Potom ju zmiešame s bulgurom a cícerom. Zmes prípadne ešte dochutíme a zmiešame s olivovým olejom. Kyslú smotanu ochutíme soľou a cukrom, zľahka ju zahrejeme a podávame k cíceru a bulguru. Pokrm ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou.

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Namiesto čerstvej repy môžete použiť sterilizovanú červenú repu napríklad od Vitany. Zaujímavejšiu chuť bulguru docielite jeho uvarením vo vývare – napríklad v zeleninovom od Vitany.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/cicer-a-bulgur-s-marinovanou-cervenou-repou-a-kyslou-smotanou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk