Bravčová panenka s grilovaným ragú zo zemiakov, šalotky a šampiňónov s omáčkou z kuriatok

Kategória: Chef Club, Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Bravčová panenka 2000 g
Zemiaky 2300 g
Šalotka 300 g
Šampiňóny 400 g
Petržlenová vňať 30 g
Chef Club Hubová omáčka z kuriatok a šampiňónov 50 g
Chef Club Smotana Crème Excellent 100 g
Mlieko 100 g
Chef Club Demi glace 20 g
Maslo 60 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Bylinky na ozdobenie
Postup

Mäso očistíme, osolíme a okoreníme a na oleji opečieme zo všetkých strán. Opečené mäso vložíme do predom vyhriatej trúby na 180 stupňov na 8 minút, následne necháme aspoň 5 minút odpočívať. Zemiaky nakrájame na cca 2cm veľké kocky, vložíme do hrnca s rozpáleným olejom a následne restujeme asi 5 minút. K zemiakom pridáme nakrájané šampiňóny a šalotku, osolíme, okoreníme a pozvoľna dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, maslo a omáčku demi glace. Omáčku z kuriatok pripravíme podľa návodu, len miesto vody pridáme smotanu. Zbytok petržlenu rozmixujeme s olejom, precedíme a hotový petržlenový olej použijeme na zdobenie. Šampiňóny nakrájame na tenké plátky, potrieme olivovým olejom a použijeme na dekoráciu. Hotový pokrm ozdobíme čerstvými bylinkami.

Tlač receptu

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/bravcova-panenka-s-grilovanym-ragu-zo-zemiakov-salotky-a-sampinonov-s-omackou-z-kuriatok/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk