ÁZIA - Žlté thajské cícerové karí so zeleninou a divokou ryžou

Ingrediencie
Dione WOK zmes mrazená 500 g
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 75 ml
Cibuľa 50 g
Cesnak 25 g
Vitana Karí 50 g
Vitana Zeleninový vývar 750 ml
Natur Cícer 500 g
Vitana Zemiakový škrob 10 g
Chef Club Divoká ryža 2000 g
Kokosové mlieko 400 ml
Arašídy lúpané pražené nesolené 50 g
Jarná cibuľka 50 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Cícer namočíme a potom uvaríme do mäkka podľa návodu. Wok zmes Dione Premium krátko rozpečieme v konvektomate (cca 3—5 minút pri 180 °C) a necháme ju oddýchnuť. Cesnak nakrájame na plátky alebo nasekáme na menšie kúsky. Cibuľu nakrájame a spolu s cesnakom speníme na oleji Chef Club pri nízkej teplote.
Zasypeme karí korením a veľmi pomaly a pri nízkej teplote krátko zarestujeme. Zalejeme kokosovým mliekom a pripraveným zeleninovým vývarom a zavaríme. Podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom. Do hotového karí pred výdajom pridáme hotový a uvarený cícer s wok zmesou a arašídami a spoločne zavaríme. Dochutíme soľou a korením. Pripravíme divokú ryžu Chef Club podľa návodu, posypeme nakrájanou jarnou cibuľkou a servírujeme.
 

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Na dochutenie pri výdaji môžeme použiť restovanú cibuľku

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/azia-zlte-thajske-cicerove-kari-so-zeleninou-a-divokou-ryzou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk