ÁZIA - YAKITORI kurací špíz s teriyaki omáčkou

Kategória: Hydina, Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Chef Club Teriyaki - tekutá omáčka a marináda 250 ml
Vitana Sójová omáčka 100 ml
Vitana Hydinový vývar 600 ml
Vitana Zemiakový škrob 10 g
Dione Čínska zmes mrazená 500 g
Vitana Čínské rezance 1400 g
Cibuľa 200 g
Cesnak 50 g
Kuracie prsia / stehná 1500 g
Sezam biely 2 g
Zázvor 50 g
Jarná cibuľka 50 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Špajle 20 ks
Postup

Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na dlhé a úzke plátky cca 2 x 15 cm, naložíme do Teriyaki omáčky Chef Club a necháme namarinovať. Mäso potom napicháme na špajle. Pripravené špízy pomaly opečieme na grile tak, aby sa nepripálili alebo vyskladáme do GN a upečieme v konvektomate.
Čínsku zeleninu rozpečieme v konvektomate cca 3—5 minút pri 180 °C a necháme oddýchnuť. Potom uvaríme čínske rezance podľa návodu.
Na oleji Chef Club speníme cibuľu, na drobno nakrájaný (nasekaný) cesnak, zázvor a zalejeme pripraveným hydinovým vývarom, sójovou a teriyaki omáčkou. Omáčku zahustíme zemiakovým škrobom. Polovicu omáčky si odoberieme na preliatie špízu. V druhej polovici prehrejeme pripravenú zeleninu a uvarené rezance, v prípade potreby dochutíme soľou. Na tanier servírujeme rezance so zeleninou, špízy, prelejeme omáčkou a zdobíme jarnou cibuľkou a sezamom.
 

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Miesto čínskych rezancov môžeme špízy podávať s rôznymi druhmi ryže.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/azia-yakitori-kuraci-spiz-s-teriyaki-omackou/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk