ÁZIA - Thajský kurací CASHEW wok so zeleninou a pažítkovou ryžou

Kategória: Hydina, Jedlá z mäsa
Počet porcií:
Ingrediencie
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 100 ml
Cibuľa 100 g
Cesnak 25 g
Vitana Hydinový vývar 500 ml
Dione Mrkva "Duo" mrazená 250 g
Dione Paprika troch farieb mrazená 250 g
Hamé Ananas kúsky 200 g
OTMA Jemný kečup 400 g
Vitana Zemiakový škrob 10 g
Zázvor 50 g
Vitana Ryža parboiled Bask 2000 g
Vitana Pažítka 2 g
Kuracie mäso 1000 g
Vajcia 2 ks
Kešu orechy 100 g
Jarná cibuľka 50 g
Trstinový cukor 50 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Kuracie mäso umyjeme, nakrájame na rezance a zmiešame so zemiakovým škrobom a potom zmiešame aj s vajcom. Naložené mäso opečieme na oleji do zlatista, preložíme do dierovanej GN a necháme odkvapkať.
Mrkvu Duo a Papriku troch farieb rozpečieme v konvektomate (cca 3—5 minút pri 180 °C) a necháme oddýchnuť. Kešu orechy vysypeme do GN a v konvektomate opečieme do zlatista.
Na oleji orestujeme cibuľu, nasekaný cesnak a zázvor do zlatista a potom zalejeme pripraveným hydinovým vývarom. Do základu pridáme kečup, ananás, sójovú omáčku, zavaríme a rozmixujeme do hladka. Podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom a dochutíme cukrom. Do hotovej omáčky pridáme urestované mäso, mrkvu duo, papriku mix, opečené kešu oriešky a krátko zavaríme.
Parboiled ryžu pripravíme podľa návodu a pred výdajom do ryže vmiešame sušenú krájanú pažítku. Jarnú cibuľku nakrájame na dlhšie prúžky. Na tanier servírujeme kopček ryže, ozdobíme jarnou cibuľkou a pridáme hotovú wok zmes.
 

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Pre vylepšenie chuti a farby mäsa doporučujeme rezančeky kuracieho mäsa naložiť do karí korenia.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/azia-thajsky-kuraci-cashew-wok-so-zeleninou-a-pazitkovou-ryzou/

Použité produkty

Súvisiace recepty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk