ÁZIA - DHAL - tradičný indický korenený strukovinový pokrm

Počet porcií:
Ingrediencie
Chef Club Olivový olej z výliskov (Pomace/Sansa) 75 ml
Cibuľa 150 g
Cesnak 25 g
Dione Špenát listový mrazený 150 g
Vitana Karí 20 g
Vitana Zeleninový vývar 1000 ml
Chef Club Krájané paradajky v rajčinovej šťave 500 g
Natur Cícer 500 g
Hrach zelený 500 g
Natur Červená šošovica 300 g
Kokosové mlieko 400 ml
Zázvor 25 g
Zemiaky 750 g
Vitana Rasca celá 10 g
Baby špenát 60 g
Soľ
Vitana Korenie čierne mleté
Postup

Všetky strukoviny musíme pripraviť oddelene, pretože každá z nich má rôznu dobu prípravy. Cícer pripravíme podľa návodu do mäkka, vedľa pripravíme zelený hrach podľa návodu do mäkka a rovnako tak aj červenú šošovicu. Zázvor olúpeme a nakrájame na kocky (alebo nasekáme/nastrúhame). Ošúpeme zemiaky a nakrájame na menšie kúsky. Špenát necháme povoliť a v ruke vyžmýkame od prebytočnej vody. Potom pripravíme zeleninový vývar podľa návodu.

Rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, zázvor, nasekaný cesnak a speníme. Zasypeme korením na strukoviny, karí korením, rascou a zarestujeme.  Potom zalejeme krájanými paradajkami Chef Club, zavaríme a zalejeme pripraveným vývarom. Vložíme nakrájané zemiaky a pomaly varíme do zmäknutia.
Pridáme všetky uvarené už mäkké strukoviny, zalejeme kokosovým mliekom a zavaríme. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Na záver tesne pred výdajom vmiešame vyžmýkané listy špenátu, aby špenát zostal čo najdlhšie zelený. Pokrm dozdobíme lístkami čerstvého baby špenátu.
 

Tlač receptu

Tip šéfkuchára

Pre menej korenenú chuť môžeme dať menej zázvoru a karí.

Jedlo môžete podávať ako desiatovú polievku, kašu alebo ako hlavné jedlo s ryžou.

Zdieľaj
https://www.orklafs.sk/azia-dhal-tradicny-indicky-koreneny-strukovinovy-pokrm/

Použité produkty

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Slovensko s. r. o.
Plátennícka 2
821 09 Bratislava

+421 903 284 476
food.service@orkla.sk